La variant britànica de coronavirus ja té una incidència del 30% a Olot

Aquest mateix migdia ha comparegut en roda de premsa Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública per valorar la situació epidemiològica a Catalunya, que millora lleugerament dia rere dia. A la Garrotxa i a Olot però, la situació és tot al contrari. Argimon, ha destacat que la incidència a Olot és molt elevada. De fet, el risc de rebrot se situa en aquests moments a 1.855 punts a la Garrotxa i a 2.104 a la ciutat d’Olot, els màxims històrics des de l’inici de la pandèmia el mes de març de l’any passat.

Risc de rebrot a la ciutat d’Olot des de l’inici de la pandèmia – Departament de Salut

D’altra banda, el secretari de salut pública ha posat de manifest l’afectació que està tenint la pandèmia, les darreres setmanes, a les escoles garrotxines. De fet, més del 29% dels centres educatius de la comarca tenen algun grup confinat i ja superen les 1.000 persones seguin el protocol d’aïllament domiciliari. Des del Departament de Salut i el d’Educació, han decidit dur a terme a partir de demà, cribratges massius a alguns centres educatius de la comarca.

En quant a la incidència de la soca britànica a Olot, des del Departament de Salut afirmen que, a dia d’avui, ja arriba al voltant del 30% dels casos confirmats. 

x