Preocupació als clubs esportius olotins davant les mesures que no permeten entrenar a la totalitat dels seus esportistes de base

Avui el PROCICAT ha anunciat noves mesures que entraran en vigor dilluns que ve. Es permetrà l’obertura d’equipaments esportius tancats al 30% i en un màxim de grups de 6 persones, així com la reobertura dels gimnasos i el retorn de les lligues catalanes que donin accés a competicions estatals.

Tot i així, ja fa pràcticament un mes que infants i joves usuaris dels pavellons de la comarca no poden entrenar amb els seus respectius clubs i equips a causa de les restriccions del PROCICAT i la Generalitat. Tots ells porten gairebé un any sense competir; i entrenant de manera intermitent, concretament els mesos de tardor. Davant aquest panorama ja fa temps que els clubs pateixen pel futur més immediat dels seus esportistes de base.

Aniol Mangas, coordinador Club Hoquei Olot: Els nanos ara engeguem ara pare, alguns es senten desmotivats, i els petits de 5-6 anys, que s’introdueixen al món de l’hoquei… tindrem baixes, segur.

Deixant de banda el fet que molts d’aquests infants i joves deixen de fer exercici físic, aquesta aturada pot perjudicar a mitjà termini a les diverses entitats, que ja estan patint baixes donada la situació de pandèmia i les restriccions.

Àngel Palacios, coordiandor Club Vòlei Olot: És un gran problema, perquè parlant amb gent d’altres clubs, tenen gent que se’ls hi dona de baixa, i nosaltres també.

Òscar Gallego, coordiandor Club Tennis Taula Olot: El problema és que no sabem quan durarà això, si no dura gaire potser no serà molt greu, però si la cosa s’allarga potser la gent es desencantarà una mica i tirarà per altres bandes.

Alguns clubs ja donen per perdut l’inici de les lligues de categories inferiors per aquesta temporada. Faltarà per veure com es resolen problemàtiques, com per exemple el fet que algunes lligues infantils i cadet, per exemple, si que s’estan disputant en d’altres comunitats autònomes, mentre que a Catalunya encara s’han d’iniciar les lligues, comprometent la possibilitat dels clubs catalans a disputar, per exemple, Campionats d’Espanya.

x