El fundador i primer president dels Amics del Tren Olot-Girona, Lluís de Bolós, mor als 92 anys

Una de les persones que segurament més ha fet per divulgar l’antic tren d’Olot, Lluís de Bolós, ha mort aquesta setmana als 92 anys. d’edat.

Aquestes imatges del tren d’Olot podrien ven ser de Lluís de Bolós. Nascut el 1929, de Bolós era un gran aficionat a la cinematografia i al món dels trens. De fet és una de les poques persones que l’havia enregistrat quan estava en funcionament. Aquesta passió el va portar a organitzar una exposició a la Sala la Carbonera d’Olot, l’any 1999. L’èxit d’aquesta mosta el va fer adonar que la seva afició era compartida per molts olotins i garrotxins. Fruit d’aquesta experiència impulsa la creació de l’entitat i és el 4 d’octubre d’aquell mateix anys quan neix l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona, de la quan en seria president fins el 2008. Durant la seva presidència va organitzar nombroses activitats per promocionar el tren i també va fer possible l’adhesió de l’entitat a la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

L’actual president de l’associació, Ignasi Riera, l’ha definit com una persona molt activa, participativa, emprenedora i cordial. Aquesta activitat va portar a Lluís de Bolós a participar activament en diverses activitats, entre les quals va ser de la junta directiva de la Unió Esportiva Olot durant els anys setanta. Entre les seves aficions hi havia l’ornitologia i fins i tot criava canaris a Santa Pau.

x