La relaxació de les mesures, insuficient però positiva per sectors com la restauració i els gimnasos, que agafen aire

A partir de dilluns aquest avís, que es veuen obligats a fer des dels bars garrotxins cada matí, es podrà fer una hora més tard. La mesura, reconeixen els hostalers, ajudarà a descongestionar les aglomeracions de gent a les mateixes hores del matí i els migdies.

Felip Ontoria, gerent Ca la Matilde: Se’ns acumula tota la gent a la mateixa hora. Abans anava repartida en tot el matí. ÉS clar, és una cosa que s’hauria d’haver tingut en compte. Ara podrem repartir una mica més a la gent amb una hora més, tot i que no és suficient.

Les mesures no són suficient per donar aire a un sector ofegat per les mesures destinades a aturar la pandèmia. Però el que sí que els ajudarà en certa manera, reconeixen, és el desconfinament municipal. Aquest passarà a ser comarcal i es preveu que això farà augmentar el volum de feina, ja que la clientela de la Garrotxa és molt habitual, i en tots els pobles reben gent dels municipis del voltant.

Els gimnasos tornaran a obrir, limitats a un aforament del 30%

Al Top Team de La Canya tenien la sort de disposar d’un espai exterior al seu recinte per poder deixar que els clients entrenéssin. Tot i així, han patit molt amb les restriccions i celebren que dilluns, com a mínim, ja podran obrir l’interior, encara que només sigui amb un 30% de l’aforament.

Pau Cruanyes, Top Team: Hem estat tancats més de la meitat del temps que ha durat la pandèmia. Estem contents de poder tornar a obrir i complirem totes les mesures, però ens sentim molt castigats i creiem que les mesures són insuficients.

Dilluns, com a mínim, els gimnasos podran tornar a obrir. Al top Team fins i tot n’obriran un de nou a Olot.

Una manera diferent d’afrontar la crisi, arriscar i intentar créixer malgrat les adversitats. veurem quants negocis similars poden continuar treballant tot i els pals a les rodes que els han anat posant les restriccions que s’han imposat per intentar frenar una pandèmia que ja està durant més del que es pot aguantar.

x