Les escoles d’arts escèniques reivindiquen la seguretat dels seus centres

Si l’aplicació d’aquestes noves mesures aprovades ahir pel PROCICAT, han intentat relaxar alguns dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, n’hi ha d’altres que és tot el contrari.

Jordi Masegur, La Quarta Paret: A dia d’avui igualment hem de seguir tancats, perquè només han permès a partir del dia 8 puguin obrir les escoles autoritzades de la Generalitat. Això vol dir que les 1.000 o 1.200 que som, hem d’estar tancats.

De fet, les escoles d’arts escèniques ja farà 8 mesos que van haver de tancar les seves portes a causa de la situació sanitària, amb les fluctuacions d’alumnes que aquests tancaments suposen.

Jordi Masegur, La Quarta Paret: Estem així, en aquesta situació. No podem obrir, hem de pagar els mateixos impostos, que els polítics ens fan anar a votar…però jo no vull anar a votar, jo vull treballar, jo vull fer la meva feina. Igual que la resta de companys de diferents escoles de la Garrotxa. L’únic que volem es treballar, no anar a votar. Jo què he de votar ara mateix?

I es que a nivell econòmic, les ajudes de les administracions són insuficients i no compensen els mesos de tancament. Segons Masegur, les pèrdues ja s’enfilen a més d’un 60%.

Jordi Masegur, La Quarta Paret: La meva decisió i la d’altres escoles, ens hem ajuntat amb l’Associació de dansa i professionals del teatre i hem decidit, les empreses que vulguem, obrir igualment amb les mesures pertinents. Perquè al final o obrim o morim, no podem continuar així.

És per tot plegat que quatre escoles de dansa de la Garrotxa, han unit esforços per reclamar que la dansa, la música, el teatre i l’art són segurs i amb un risc molt baix de contagis. Demà a les 11 del matí al Firal, es durà a terme una manifestació, on es llegirà un manifest per part de l’escola La Quarta Paret, Anna Roca, Violeta Arp i Eva Durban, i finalitzaran l’acte amb 3 coreografies.