L’Oficina de Turisme de Besalú va fer un 60% menys d’atencions el 2020 respecte de l’any anterior

Aquest 2020 l’Oficina de Turime de Besalú ha reduït més de la meitat la seva activitat.  Si el 2019 van atendre gairebé 42.000 persones, aquest any s’han quedat a prop de les 16.500, un 62% menys.

El descens s’explica sobretot per l’absència de turisme estranger, que representava el 45% del total i que ha estat testimonial a causa de les limitacions de mobilitat. Malgrat que els carrers de Besalú estan més buits que de costum des de mitjans de març, les dades s’han compensat per la gran afluència que hi ha hagut en períodes de relaxament de mesures.

Lourdes Sibecas, tècnica Oficina Turisme Besalú : Vam començar amb un bon any, gener i febrer, durant l’estiu, sobretot a l’agost, una gran afluència, i especialment setembre, octubre, pel pont del pilar, i els caps de setmana en aquests intervals sense confinament també hi ha hagut molta gent.

Mentre els visitants de fora del país ho han tingut més difícil per arribar a la Garrotxa, a Besalú han notat un 7% més de visitants catalans, que han representat prop d’11.000 atencions. Tot i així es creu que la xifra total de visitants podria ser més gran si s’hi sumen els que no han passat pel punt d’informació.

Lourdes Sibecas, tècnica Oficina Turisme Besalú : Tota aquesta gent que ha vingut per primera vegada són gent de la província o de Barcelona, que potser no havien visitat a fons la població. I són aquestes persones les que ens han demanat visites guiades, activitats que podien fer…

El perfil majoritari de visitants han estat famílies i grups reduïts d’amics, provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona, mentre que s’ha notat la suspensió de visites escolars i viatges de gent gran. Tot i la delicada situació sanitària de la comarca, el confinament comarcal pot representar més turisme intern per Besalú, que confia que les dades negatives de l’any passat es puguin revertir.