El grup occità Cocanha visita la Sala el Torín al ritme de la pulsació de panderetes, tambors de cordes i percussió corporal

Al ritme de la pulsació de panderetes, tambors de cordes i percussió corporal, el grup Cocanha ha impregnat la Sala El Torín d’una música diferent, però molt valuosa pel públic que va assistir al concert. Gairebé un centenar de persones van voler estar present en un dia en què s’hauria hagut de celebrar el Garrotxinàrius a la ciutat.

Jordi Serrat, tècnic de música de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot: Aquest any no tenia sentit fer una jornada de ball folk, que és el que era el Garrotxinarius, però sí que volíem mantenir una mica l’esperit del ball folk. Estem molt contents. Realment la situació és complexa i es fa amb totes les mesures extremades, però estem contents de poder donar vida a la cultura, de poder fer música i que, a més a més, tingui una bona resposta a nivell de públic.

Les dues músiques han transportat a la Garrotxa el repertori tradicional en llengua occitana al seu terreny de joc. L’objectiu de la seva música, qüestionar la misogínia i la relació amb la norma social, amb sonoritats molt diferents de les que estem acostumats a sentir.

Lila Fraysse, membre de Cocanha: Estem força contents de poder fer el concert. A França no tenim el dret de pujar a un escenari i estem força contentes de fer la nostra música aquí a Olot.

 

Caroline Dufau, membre de Cocanha: Estem molt contentes de poder cantar en tota legalitat. Mai havia pensat que seria una causa il·legal el fet de cantar, estar present en un escenari i de veure els aplaudiments sincers de tothom.

Donar a conèixer nous valors i noves cultures. Aquest és l’objectiu que persegueix, sempre que pot, l’Ajuntament d’Olot en la seva programació. Avui el públic ha vist actuar el grup Cocanha, provinent d’Occitània, i se l’ha vist aplaudir, però, sobretot, aprendre.

x