Les escoles d’arts escèniques protagonitzen una concentració al Firal d’Olot per reivindicar la seguretat dels seus centres

El Firal s’ha vestit de gala aquest matí com feia temps que no ho feia. Les escoles d’arts escèniques de la ciutat han sortit al carrer per denunciar les darreres mesures dictades pel PROCICAT, que no permeten obrir les escoles “no autoritzades”. L’acte ha consistit en la lectura d’un manifest i tres coreografies.

Jordi Massegur, director de La Quarta Paret: El nostre manifest va d’això. És un dret fonamental, és salut, és emoció la dansa, el teatre, el cant. Per tant, els nostres alumnes necessiten venir i nosaltres no podem fer més classes ‘online’. Per tant, hem decidit obrir l’escola.

La concentració també ha reivindicat la seguretat dels seus centres i reclamar que la dansa, la música, el teatre i l’art suposen un risc molt baix de contagis. Les responsables de les escoles han assegurat que aquest ha sigut un moment històric.

Eva Durban, directora de l’escola CorArt: A mi m’ha agradat. M’ha emocionat molt veure tres escoles de dansa d’Olot conjuntament reunides per un objectiu i una necessitat ara mateix, per la situació que estem vivint. Crec que això, sí, és històric i és molt bonic que hàgim estat junts estimant el que estimem tots, que és la dansa.

 

Violeta Arp, directora de l’escola de dansa: Hoy me emocionado de volver a bailar, volver a estar con la gente, volver a bailar con las alumnas. Ha sido tan bonito. Me he emocionado. Se me ha puesto la piel de gallina hoy. Ha sido un acto muy bonito y estar juntos con las otras escuelas ha sido muy bonito.

Les escoles d’arts escèniques ja farà vuit mesos que van haver de tancar les seves portes a causa de la situació sanitària. La jornada l’han protagonitzat una quarantena d’alumnes.