En plena campanya, la CUP Olot acusa d’ocultar informes sobre la situació epidemiològica a l’alcalde Pep Berga, que desmenteix les acusacions

En plena campanya electoral, la CUP ha acusat directament l’alcalde d’Olot i l’equip de govern d’ocultar 14 informes sobre les dades de la pandèmia des del passat mes d’octubre. Han denunciat aquests fets fa una estona en roda de premsa. Els cupaires diuen que cap dels regidors de l’oposició, que han estat consultats per ells mateixos, tenia coneixement.

Dani Dorca, membre Assemblea de la CUP: Volem denunciar públicament l’Ajuntament i el seu alcalde, Josep Berga, per la manca de transparència i l’ocultació d’informes confeccionats pel SIGMA sobre la Covid-19. Cap dels regidors de l’Ajuntament d’Olot a l’oposició n’ha rebut cap. Els informes detallaven l’estat de la pandèmia a la comarca de la Garrotxa. Amb el discurs mantingut de que tot està sota control, és probable que amb aquestes informacions es pogués qüestionar les mesures preses des del consistori. Amagar aquests 14 informes obeeix a un to democràtic poc compartit i massa a prop de l’absolutisme de la majoria.

Aquestes acusacions de la CUP Olot arriben en plena campanya electoral i denuncien directament a l’alcalde d’Olot i el seu equip de Govern de falta de transparència. Els cupaires creuen que s’ha gestionat la informació que anava arribant des del SIGMA per tal que no es qüestionessin, diuen, les mesures preses pel consistori, pel què fa a les quals l’Ajuntament hi té competències.

De moment, des de la CUP asseguren que només llancen el comunicat i esperen resposta per part de l’Ajuntament, després d’haver informat prèviament a tots els grups de l’oposició.

L’Ajuntament d’Olot ha assegurat a Olot Televisió que respondrà aquest mateix matí a les acusacions. El Batlle ha assegurat a Olot Televisió que comparteix amb les juntes de portaveu cada document de dades oficials que li arriba des de Salut, i que els informes als quals es refereix la CUP són elaborats posteriorment pel SIGMA, aglutinant les dades i fent el seu propi document, que posteriorment comparteix de manera interna. Pep Berga és un dels receptors d’una llarga llista, assegura, en uns informes que posteriorment es detallen a les juntes de Govern i Portaveus.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Són uns informes fets a partir d’una informació de Salut que ells ja reben diàriament. D’aquests informes se’n dona coneixement a les juntes de SIGMA, on fa dos anys que la CUP hi està convidada i no s’hi presenta tot. També hem convocat Juntes de Portaveus perquè la situació és greu, i la la darrera, el portaveu de la CUP no s’hi va presentar. lamento que en un moment delicat com aquest la CUP estigui més preocupada per les eleccions de diumenge que per reduir la incidència del virus.