ERC es compromet a invertir més de mil milions d’euros en habitatge i insisteix en un pla de mobilitat a la Garrotxa

El cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya per Girona ha explicat des d’Olot, en el marc de la campanya electoral per les eleccions del 14 de febrer, que el partit preveu augmentar la inversió anual en habitatge per sobre dels mil milions d’euros. Compte també ha presentat una sèrie de propostes encarades a garantir l’accés a l’habitatge digne, entre les quals hi ha l’impuls d’una llei antidesnonaments, després de la suspensió del decret del Parlament.

Bartomeu Compte, cap de llista ERC per Girona: Només s’han de produïr desnonaments quan hi hagi una alternativa viable, sinó, entenem que s’han d’aturar tots.

 

ERC també vol destinar el 15% del parc d’habitatge a vivenda social, crear una llei d’arrendaments urbans, impulsar la rehabilitació d’edificis i  augmentar l’oferta d’habitatge públic al territori.

En l’àmbit de la mobilitat, el portaveu d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal i alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, ha insistit en la necessitat d’un pla de mobilitat comarcal per repensar el model actual a través del debat públic.

Miquel Reverter, portaveu ERC Consell Comarcal Garrotxa: Tenim un model totalment obsolet i l’hem d’adaptar al segle XXI i a l’emergència climàtica.

El grup republicà també ha insistit que la resolució del problema de mobilitat actual passa per la construcció d’una variant dimensionada i respectuosa amb el territori.