La regidora d’Educació d’Olot demana a les escoles que mantinguin les mesures, en l’últim dia de cribratges massius

Amb el pas dels equips a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot i l’escola Joan Margall de Santa Pau, avui es completen els cribratges massius programats als centres educatius de la Garrotxa on la incidència del coronavirus és més alta. A l’espera dels resultats de les proves PCR que es van fer aquest dilluns a l’Escola Sant Roc i el Pla de Dalt, fins ara s’han detectat 20 positius més a l’Institut la Garrotxa i 9 a l’Escola Pia d’Olot.

Love Lopera, Gestora Covid Escola: Hem vist que abans de les festes no hi havia molts contagis entre els nens i ara sí, de contagis n’hi ha molts però la majoria són asimptomàtics.

Salut encara està estudiant els motius del ràpid increment de contagis que s’ha notat des de Nadal a les escoles garrotxines, entre els quals hi podria haver la presència de la soca britànica. La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Mariona Camps, ha defensat que els centres han seguit totes les recomanacions del departament.

Mariona Camps, Regidora Educació Aj. Olot : Estan fent les coses bé, i les recomanacions de Salut són per tots els centres educatius, els municipals i els que depenen d’Educació. Demanen seguir amb la rigorositat de mans, mascareta, distància de seguretat i ventilació.

 En funció dels resultats d’aquests cribratges, Salut decidirà si l’estratègia s’amplia a altres centres. Dels 55 que hi ha a tota la Garrotxa, 18 tenen grups confinats, és a dir un 33%, el percentatge més alt de tot el país.

 

x