La vacuna d’AstraZeneca es començarà a administrar aquest dimecres a Olot

La Regió Sanitària de Girona ja ha rebut els primers vials de les vacunes de Moderna i AstraZeneca contra la COVID-19. En total han arribat més de 3.600 dosis que es començaran a administrar aquesta setmana d’acord amb el pla de vacunació del Departament de Salut. El Casal Marià d’Olot és un dels 37 punts on aquest dimecres es posarà el vaccí d’AstraZenenca a professionals de col·lectius essencials d’entre 18 i 55 anys i sense cap malaltia crònica greu. S’hi inclou personal de farmàcia, fisioterapeutes, psicòlegs, veterinaris o cossos de seguretat i emergències.

Segons ha informat el Departament de Salut, la vacunació s’ha organitzat conjuntament amb els col·legis professionals i s’allargarà durant les properes setmanes. Els professionals que hagin confirmat que es volen vacunar rebran una citació per SMS.

D’altra banda, està previst que els primers 600 vials de la vacuna de Moderna s’administrin a treballadors sanitaris que encara no estiguin vacunats, així com els dels hospitals privats, els de transport sanitari i els professionals del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT).

Tant la vacuna d’AstraZeneca com la de Moderna requereixen dues dosis per assolir la immunitat contra la COVID-19. La de Moderna s’ha de posar amb un mínim de 28 dies de diferència i en la d’AstraZeneca es pot esperar entre 4 setmanes i 12 setmanes entre les dues dosis.

x