L’Ajuntament de Riudaura, convençut que el 2022 el poble tindrà el centre cívic rehabilitat i la depuradora instal·lada

Gairebé dues dècades després, Riudaura veu, diu el seu alcalde, la llum al final del túnel amb el projecte del centre cívic.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Si tot va com ha d’anar, i malgrat la pandèmia, estarà en funcionament a mitjans de 2022. Les obres començaran de manera immediata.


Amb el finançament de totes les parts acordat, ja s’ha adjudicat una primera part de les actuacions, la dels accessos de la sala inferior, i s’estan fent els tràmits per poder adjudicar les obres de les altres fases.

Aquest és el tercer projecte per la rehabilitació del centre cívic, eix central de les darreres polítiques municipals que va centrar també la campanya electoral de 2019. Ara  només cal seguir el full de ruta sorgit del referèndum per habilitar-se uns usos que estan ja molt clars.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Hi ha d’haver un servei de bar, una botiga amb productes que es facin al municipi, una zona de coworking per la gent del poble, un equipament per poder oferir als músics i el teixit cultural del poble…

El nou centre cívic tindrà una sala d’actuacions de més de 280 metres quadrats i s’espera que cobreixi les necessitats del la gent del poble.

I parlant de necessitats, una altra de les urgències que té Riudaura és construir la depuradora. És un dels pocs municipis garrotxins que no en té i, assegura l’alcalde, que ja s’ha parlat amb l’Associació Catalana de l’Aigua i el projecte està compromès per al 2022 sense que l’Ajuntament hi hagi d’aportar cap tipus de finançament, del qual se’n faria càrrec l’ACA. Així doncs se solucionarà una de les grans mancances a nivell municipal i els inconvenient que això els comporta a ells i a l’entorn.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: En els temps que estem vivint, de consciència mediambiental que tenim o hauríem de tenir, crec que no és de rebut que acabem, i amb perdó de l’expressió, llançant la merda al riu.

x