Les dades epidemiològiques comencen a millorar a la Garrotxa tot i que encara continuen altes

La situació epidemiològica a la Garrotxa sembla que comença a millorar. De fet, el risc de rebrot ja acumula prop d’una setmana en desens i ha baixat més de 500 punts respecte finals de gener. La velocitat de contagi de la malaltia també ha baixat i ens trobem ja per sota de l’1, gairebé 50 punts menys que fa quinze dies.

Tot i la millora, alguns dels indicadors segueixen amb unes dades molt elevades. De les més de 4.500 proves diagnòstiques que s’han realitzat, un 9,51% han resultat positives, el que es tradueix en la detecció de més de 360 casos. És una dada inferior a la de la setmana passada, però molt superior a les dades anteriors, quan al mes de desembre o novembre, es detectaven una mitjana d’una seixantena de casos per setmana.

On la situació era pitjor i on s’està veient un canvi més dràstic és a la capital de la Garrotxa. A Olot, el risc de rebrot ha passat dels 2.134 punts de finals de gener als 1.514. 621 punts menys en una setmana. El que també ha baixat en els últims dies ha estat la velocitat de contagi, que se situa  en aquests moments a 0,96, un valor que no es veia des de finals de desembre.

Tot i la millora d’alguns valors, la Garrotxa i la seva capital segueixen sent els territoris amb els indicadors de coronavirus més alts de Catalunya. De fet, Olot segueix sent el municipi amb el risc de rebrot més elevat.

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la situació és diferent. Segons l’última actualització de dades, en aquest moments hi ha 29 pacients ingressats amb la COVID-19, un d’ells a l’àrea de semi crítics, i 3 professionals amb la malaltia. Des de principis d’any, s’han produït 15 defuncions, les dues últimes dijous passat, i s’han traslladat 11 pacients crítics als hospitals de referència. També, s’han produït 73 altes hospitalàries.

x