La residència Montsacopa d’Olot torna a ser verda un cop superat el brot de COVID-19

El brot a la residència Montsacopa d’Olot s’ha donat per tancat aquest dimecres i torna a ser qualificada de verda, és a dir, sense cap resident contagiat per Covid-19 al centre. Els testos ELISA i les proves PCR fetes aquest dilluns, han permès completar el desaïllament dels usuaris iniciat fa unes setmanes.

El balanç final del brot, que va començar el 31 de desembre, és de 62 dels 87 residents positius, 16 defuncions i 55 professionals contagiats.

El divendres passat es van fer testos ELISA als últims 15 residents positius, actualment ja recuperats, i aquest dilluns, PCR als 13 usuaris aïllats preventivament, tots ells amb resultat negatiu. Així doncs, a dia d’avui el centre torna a ser residència verda.

Durant el procés de desaïllament, es va procedir a la vacunació dels residents negatius i recuperats, així com dels treballadors. En les properes setmanes els equips de vacunació s’hi desplaçaran per completar la vacunació i administrar també la segona dosi.

x