Anna Vilella: “és aviat per saber si la vacuna d’AstraZeneca pot combatre la soca sud-africana”

Es confirma que està baixant el nombre d’ingressos i, per tant, la tercera onada també va a la baixa, tot i que la frenada dels pacients que estan a les UCI és més lenta. El que ara preocupa són les noves soques que ens puguin arribar. Ho hem consultat amb una EPI-DE-MIÒ-LOGA, l’Anna Vilella, una osonenca que treballa a l’Hospital Clínic de Barcelona i que és una referència en aquest camp. Són declaracions al programa ‘Pros i Contres’ d’ahir a la nit.

Anna Vilella, epidemiòloga Hospital Clínic Barcelona

“Hi ha publicacions que parlen que, almenys les dues primeres vacunes que van arribar, la de Pfizer i la Moderna, sembla que cobririen aquesta soca [sud-adricana]. Amb la vacuna d’AstraZeneca estan sortint informacions contradictòries però penso que és massa aviat per poder dir si és una cosa o una altra, falten més estudis i més resultats del llocs on portin més temps vacunats.”

“Això ens hi trobarem sempre, amb la grip ja ens passa això. Com més circula o més transmissió hi ha en un virus i, per tant, es replica i es reprodueix, més possibilitat de fer mutacions. Per tant la clau està en trencar aquesta transmissió o posar-li difícil perquè no pugui transmetre’s.”