L’Hospital d’Olot arribarà la setmana vinent al pic hospitalari d’una tercera onada marcada per la soca britànica

El director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ho diu clar. Màxima precaució i reducció de la interacció social als mínims estrictament necessaris. Aquesta tercera onada, amb la incidència de la soca britànica, ha tornat a posar a prova l’equip mèdic de l’Hospital, que ha tornat a apatir un brot amb 18 pacients i 11 sanitaris afectats. En aquesta tercera onada, però, s’han notat dues grans diferències respecte les anteriors.

Jaume Heredia, director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Aquesta tercera onada, hem vist com el virus es comportava diferent. D’una banda Hem hagut d’adaptar les estructures de l’hospital a un virus més contagiós, que afecta més a nuclis familiars i escolars més grans. Hem tingut un altre brot i tot plegat ens ha fet replantejar certs mecanismes. Per altra banda, però, hem pogut seguir amb la resta d’activitat de l’Hospital de manera més o menys normal.

Heredia assegura que s’està arribant al pic de la tercera onada, i que esperen assolir-lo en breu, amb incidència remarcable de la soca britànica.

Jaume Heredia, director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: En els tres pics hem vist que deu  després del pic a nivell poblacional, aquí tenim el pic hospitalari. L’afectació trigarà uns dies i la setmana que ve hi arribarem, i malauradament esperem també un percentatge de crítics.

En aquests moments l’Hospital té 26 pacients amb coronavirus, als quals se’ls ha de sumar un que està ingressat a semicrítics.