L’obertura de pavellons per als esportistes de base arriba a la mateixa setmana que aquests equipaments seran utilitzats per a les eleccions

Aquest diumenge es celebren les Eleccions al Parlament de Catalunya i nombrosos pavellons d’arreu, com el d’Olot, seran utilitzats com a col·legis electorals.

A Olot, per posar alguns exemples, esportistes majoritàriament de la base, del Vòlei Olot, l’Hoquei Olot i el CPA Olot s’han hagut de resignar setmanes i mesos (segons la onada de COVID) sense poder entrar al pavelló, arran de les mesures del PROCICAT i el Govern. En canvi ara, els responsables d’aquests clubs veuen com ni s’ha plantejat el debat de si utilitzar o no els pavellons com a col·legis electorals per aquests comicis, en una jornada de diumenge en la que entraran en aquests recintes centenars i fins i tot milers de persones.

Quel Roca, president Club Vòlei Olot: és una tocada de nassos, com sempre. El que provoca això a part d’indignació és desconcert, perquè no té lògica. Emprenyats? Més aviat decebuts. Perquè en aquest sentit ens sentim bastant maltractats.

Des d’alguns clubs accepten el fet que els pavellons són, molt segurament, un dels espais més segurs per dur-hi a terme una jornada electoral, donades les circumstàncies de la pandèmia, però creuen que fets com aquest han deixat en evidència en quin grau d’importància es troba el món de l’esport i les persones que en viuen d’ells.

Ricard Planiol, entrenador CPA Olot: És evident que és un espai on s’hi poden fer moltes coses i és una llàstima que se’ns hi hagi negat l’accés quan nosaltres complim amb unes mesures. D’alguna manera o altra s’ha de retallar, i potser veuen que l’esport, a nivell econòmic, és menys necessari, però també s¡’ha de tenir en compte que hi ha gent que viu gràcies el món de l’esport, comerços que viuen del món de l’esport… i aturar això també suposa uns greuges.

El president de l’hoquei Olot, Jordi pagès, accepta la situació quedant-se amb el positiu: el fet que, com a mínim, els seus equips poden tornar a entrenar. Fins i tot, en part, entén que es vagi a votar als pavellons. Tot i això, però, creu que tot plegat no deixa de ser una contradicció.

Jordi Pagès, president Club Hoquei Olot: Que fins ara se’ns prohibís fer una activitat i que ara es permeti venir a votar aquí al pavelló… també és un contrasentit…

Sigui com sigui tot plegat, i respectant les opinions de tothom, diumenge, en aquests passadissos, enlloc d’haver-hi motxilles i roba, hi haurà taules, paperetes i urnes. El cert serà, però, que en només una setmana de diferència, les imatges als pavellons hauran canviat i molt. Malauradament molt més, que la difícil situació de la pandèmia, que si fa no fa continua més o menys igual.

x