Maria Àngels Vilarrasa signa el cartell del carnaval d’Olot més atípic

Aquest 2021, el Carnaval d’Olot no es viurà al carrer, però el Centre d’Iniciatives Turístiques ha fet maneres perquè es recordi. La primera és mantenir l’edició del cartell, que ha creat l’olotina Ma Àngels Vilarrasa.

Maria Àngels Vilarrasa, autora cartell Carnaval Olot 2021: Aquest any no tot s’hi val, hem de guardar distàncies i no treure’ns la màscara. Amb una cinta mètrica, símbol de la distància, he volgut homenatjar modistes, sastres, avis i àvies que han fet lluïr el carnaval i que hem perdut pel camí. Personalment també hi ha tres elements que em vinculen amb el carnaval, ‘l’agafanàs’ de l’enyorada Maria Pilar de l’Orfeó, la gallina del galliner esgarriat, que ens va fer desfilar pels carrers entre paperets de colors, i una màscara veneciana que pren forma de mascareta.

L’entitat organitzadora també ha volgut mantenir la vessant solidària de la festa de la disbauxa, però ho ha fet canviant les màscares de carnaval per mascaretes. Se n’han fet 1.500 unitats, per mantenir l’aportació a una entitat que cada any es feia amb el sopar de colles.

Josep Andrés , president del CIT: Totes les penyes que venien a sopar i pagaven un euro de més, el pagaran a través de la mascareta. I aquest any anirà a Integra.

A partir d’aquest cap de setmana, el primer pis de l’Hospici d’Olot es vestirà de Carnaval amb una exposició a l’aire lliure, amb la participació d’una quinzena de colles garrotxines.

Adela Moya, vicepresidenta CIT: És una exposició a l’aire lliure on cada colla tindrà dos maniquís per posar-hi dos vestits que hagi portat durant aquests anys.

Actes com el concurs de poesia eròtica o el playback reial s’han suspès fins que la situació permeti celebrar-los. Amb l’objectiu de recordar l’alegria del Carnaval d’Olot des de casa, Olot Televisió ha preparat un reportatge sobre el carnava, a més d’una programació especial el proper dissabte 20 de febrer, i una edició especial de la revista Viu.

x