Agustí Llop reivindica un pla a nivell comarcal per regular l’accés als gorgs de la Garrotxa

Sovint sentim parlar dels gorgs de la Vall d’Hostoles. Són molt coneguts i tenen un atractiu turístic molt gran. La seva regulació d’accés ha estat un tema cabdal i molt complex per als municipis en qüestió. Però d’altres pobles, potser més petits i menys coneguts pels seus gorgs, també pateixen les conseqüències de les aglomeracions, que arran de la Covid-19 i l’increment de l’interès en aquest tipus d’activitat, han vist com aquest estiu, les aglomeracions es produïen també al seu municipi. Riudaura n’és un exemple, no hi estava acostumat i ara, arran de l’últim estiu, s’han posat a treballar per regular-ne l’accés, amb la complexitat que això suposarà per l’accés que hi ha ara mateix als gorgs.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Cal un pla comarcal perquè les normes d’un municipi en concret no interfereixin en el funcionament dels altres municipis.

S’ha fet l’encàrrec a la Diputació de fer un estudi de capacitats, accessos i limitacions dels gorgs, i s’espera que de cara a l’estiu es puguin tenir unes mínimes pautes per tal de preservar els espais, que tal i com reclamen al municipi, no són una zona de bany.