El fesol nota els efectes de la pandèmia però els resisteix gràcies a la seva arrelada tradició

Les pluges de l’estiu van afavorir l’última collita del llegum més apreciat a la Garrotxa, el fesol de Santa Pau. Encara en queden alguns per batre a les barraques, però els productors de fesols amb DOP preveuen arribar a les vint tones, cinc més que el 2019.

Lluís Suñer, president consell regulador DOP Fesol de Santa Pau: El 2020, com que vam tenir un estiu plujós, hi ha hagut bastanta producció i bastant bons han sortit. A l’agost hi va haver onada de calor, que va accelerar la maduració dels que estaven tavellats, i va fer que poguessim recolectar-les molt aviat. En general, ha sigut un bon any.

Tot i això el fesol no s’ha escapat dels efectes de la situació pandèmica, que ha invertit la tendència pel que fa a les vendes.

Així, tot i que enguany no s’han pogut degustar a la tradicional fesolada, el rei dels llegums continuarà arribant a les taules garrotxines. Primer però, caldrà acabar-los de secar, batre i triar, una feina que es fa amb la col·laboració de molts veïns de Santa Pau.

x