Els pobles garrotxins adapten els col·legis electorals al protocol anticovid pel 14F

A 48h hores de les eleccions al Parlament de Catalunya, les urnes ja són als col·legis electorals d’Olot, però la imatge de les meses és ben diferent a l’habitual pel dispositiu de prevenció que envolta els que seran els primers comicis en pandèmia. L’Ajuntament d’Olot ha treballat amb Protecció Civil per adaptar els punts de votació al protocol que ha marcat la Generalitat, de manera que n’hi ha tres que han hagut de canviar.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Les persones que anaven a Dinàmig hauran d’anar a l’Hospici, les que anaven a l’Escola d’Adults hauran d’anar al pavelló firal, i els que anaven al Casal Marià, hauran d’anar la Torín. Hem hagut de fer set meses noves, per espaiar-ho tot, però estem contents. Esperem que diumenge siguin unes eleccions del tot normals i que qui vulgui votar ho faci amb tota la tranquil·litat.

Per garantir aquesta tranquil·litat, s’han pres diverses mesures addicionals. Els locals estaran permanentment ventilats i es netejaran en diferents moments del dia. Hi haurà control de cues, així com un agent de la Policia Municipal i Mossos a l’exterior de cada punt de votació. Tant a l’interior com a l’exterior, els col·legis electorals estaran senyalitzats per mantenir les distàncies en tot moment, i s’ha marcat una porta d’entrada i una de sortida per evitar encreuaments.

 Isabel Mundet, Responsable Protecció Civil Olot : Quan arribi el votant al local es trobarà una persona que gestionarà les cues, les cues seran totes exteriors i a l’interior només entrarà la persona que ha de votar. Trobaran gel hidroalcohòlic a les meses, a l’entrada i a les cabines, però es recomana que tothom porti el vot de casa per fer més àgil el procés.

 Pel que fa als integrants de les meses, estaran darrera de mampares i comptaran amb tota mena d’elements de protecció, que l’ajuntament d’Olot ha volgut reforçar respecte les recomanacions del govern.

 Isabel Mundet, Responsable Protecció Civil Olot : Distribuirem més mascaretes, hem posat una mampara de protecció davant els presidents, que són els que tenen més contacte amb els votants, i a dins els locals està tot distribuït per garantir la distància.

La protecció pels membres de les meses s’incrementarà amb equips de protecció individual nivell tres de 19h a 20h del vespre, franja reservada per les persones confinades o positives. La Generalitat recomana als col·lectius més vulnerables que vagin a votar de 9 a 12h del matí, i que la resta de ciutadans ho facin del migdia a les 19h del vespre. A Olot hi ha 42 meses i tot i l’increment d’al·legacions presentades, 142 a tota la comarca, no es preveu que hi hagi problemes perquè es puguin constituir.

 

 

x