‘L’Albinisme a Tanzània’ d’Esteve Serra, la nova exposició de l’Hospital d’Olot

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa no és només un centre sanitari. Cada mes acull exposicions artístiques, pictòriques o fotogràfiques de diferents col·lectius o artistes i de temàtiques ben diferents.

Aquest mes, el centre olotí acull 12 fotografies del tortellanenc Esteve Serra sobre l’albinisme a l’Àfrica, concretament a Tanzània.

Esteve Serra, fotògraf: He estat pare i vaig estar uns dies aquí. Vaig pensar que una exposició que tenia feta ja anteriorment, estaria bé que es veiés. És un tema difícil però crec que s’ha de donar a conèixer. He ficat les fotos que penso que a la gent li pot agradar, més boniques. Tot i que si llegeixen el text, és un tema molt dur.

I es que l’albinisme, és un trastorn genètic hereditari, que es produeix per la falta d’enzim que transforma la tirosina a melanina, encarregada de la pigmentació. En zones on la majoria de les persones són de pell blanca, molts albins poden passar inapercebuts. A l’Àfrica però, la situació és ben diferent. Els albins no només han de combatre la discriminació, el possible càncer de pell i els problemes de visió inherents, sinó també la persecució, els segrestos i les mutilacions. I a Tanzània,  la situació és encara més dramàtica.

Esteve Serra, fotògraf: A Tanzània se’ls persegueix. Perquè hi ha unes creences ancestrals, pensem que allà encara hi conviu la religió animista, pensen que els membres dels albins els hi proporcionaran algun benefici. Moltes vegades els persegueixen per mutilar-los.

L’exposició, es podrà veure durant tot el mes de febrer al vestíbul de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa