Les colles de carnaval de la Garrotxa es fan una fotografia per no perdre l’esperit de la festa

Un total de 13 colles s’han reunit aquest dissabte a la tarda davant l’església de Sant Esteve per fer-se una fotografia. Aquest curs no s’ha pogut celebrar la Gran Rua de Castell-Platja d’Aro, que hauria tingut lloc aquest mateix dissabte, i tampoc es podrà veure la Gran Rua pels carrers d’Olot la setmana que ve. Davant aquests fets, les colles han volgut recuperar l’esperit de la festa amb una trobada i una fotografia.

Adela Moya, vicepresidenta del CIT: A causa de com estem, hem cregut que el millor era suspendre la Gran Rua de la setmana que ve, reduir-ho tot al màxim, però sempre guardant una petita espurna de Carnaval, guardant una petita essència, per no fer-ho tot tan fosc.

 

Jordi Montoliu, membre de la colla Santjoanenca: Nosaltres les sensacions que tenim aquest any, en principi, ens dol molt i ens fa molta pena, però almenys com avui ens hem pogut trobar i veure’ns alguns membres de la colla. Esperem sempre en positiu, és a dir, nosaltres el que hem de fer és decantar cap a l’any que ve i poder tenir un carnaval per poder gaudir molt l’any que ve.

 

Conce Rovira, membre de la colla Els Alots: Les sensacions és un carnaval estrany, perquè estem confinats, a causa de tota la situació. Tenim ganes de carnaval, però farem el que podrem. La sensació és aquesta, tristesa, però també al mateix temps, alegria de poder fer alguna cosa.

Però les sorpreses d’aquest any no acaben aquí. El Centre d’Iniciatives Turístiques ha elaborat 1.500 mascaretes amb l’essència del Carnaval. Els beneficis aniran destinats a Integra. A més a més, aquest dissabte s’ha inaugurat una exposició de vestits de Carnaval al primer pis de l’Hospici, amb la participació d’una quinzena de colles garrotxines.

Adela Moya, vicepresidenta del CIT: Una exposició de tots els vestits que les colles d’aquí a la Garrotxa han dut durant anys. Han posat una exposició a l’Hospici amb els seus vestits i han fet un muntatge preciós.

La festa de la disbauxa ha quedat, doncs, confinada, però la pandèmia no ha impedit que aquest any també es pogués celebrar, encara que hagi sigut en menor mesura.