Els garrotxins Salvador Vergés (Junts) i Bartomeu Compte (ERC), nous diputats al Parlament de Catalunya

Amb els vots escrutats hi ha dos garrotxins que entren al Parlament de Catalunya. Per una banda, Salvador Vergés, número 3 de Junts, i Francesc Ten, número 4 de Junts i que manté l’escó. Per altra banda, Bartomeu Compte, número 4 d’ERC, també entrarà a la política parlamentària en aquesta nova legislatura.

L’empresari agroalimentari i enginyer de ponts i camins, Salvador Vergés, arribarà a l’hemicicle del Parlament de Catalunya per primera vegada. El veí de la Vall d’en Bas, va decidir entrar per primera vegada a una formació política perquè considerava que la mobilització política havia descendit en gran mesura durant els últims anys. Per altra banda, Francesc Ten, exdirector dels serveis territorials de Cultura, ja sap el que és ser diputat al Parlament de Catalunya des del gener del 2018. El calellenc i veí de Tortellà ha defensat l’activitat cultural i musical en temps de pandèmia durant la darrera legislatura.

L’exsecretari general de Comissions Obreres a les comarques gironines i veí de Besalú, Bartomeu Compte, també arribarà per primera vegada a la màxima institució de Catalunya. Ho farà a la llista d’Esquerra Republicana per Girona que lidera la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.