Junts guanya les eleccions a la demarcació de Girona i Ciutadans es queda sense representació

A la demarcació de Girona hi ha diversos titulars. El primer és que Junts torna a guanyar les eleccions. Un altre és el PSC, que multiplica per tres el nombre de diputats, que els esgarrapa de Ciutadans que es queda sense representació. Però no és menys important que VOX ha aconseguit un diputat gironí.


A la demarcació de Girona, on estaven en joc 17 diputats, el panorama ha canviat sobretot per la banda baixa. Junts és la força més votada amb 7 diputats i el pràcticament el 33% del vots. És el mateix resultat que el 2017 però amb 4 punts percentuals menys de vots.

A molta distància hi ha Esquerra Republicana de Catalunya que consolida la segona posició amb 4 diputats, per tant manté els mateixos que ja tenia. Fins i tot manté pràcticament el percentatge de vots.

A partir d’aquí és on hi ha canvis. Ciutadans ha perdut els quatre diputats que tenia fins ara i es queda sense representació. Els perd a favor del PSC que passa d’un a tres diputats i gairebé multiplica per dos el percentatge de vots aconseguit a la última convocatòria electoral.

La CUP també millora els seus resultats i passa d’un a dos diputats, amb un increment d’una mica més d’un 3% de vots. Finalment VOX, que no tenia representació gironina, ara obté un diputat amb una mica més del 6% dels vots.

x