Poca afluència entre set i vuit del vespre, l’hora de votació reservada pels votants en quarantena

La votació d’aquestes eleccions ja era, de per sí, una prova de foc. La mobilització de persones en pandèmia s’havia convertit en una operació de cirurgia. Ara bé, el més complicat era en la franja de 7 a 8 del vespre, una última hora reservada exclusivament per aquelles persones amb COVID i confinats.

Sala Torín d’Olot quan passaven pocs minuts de les set del vespre. A l’interior les dues meses, amb els espais delimitats, amb tots els seus membre i vestits amb els equips de protecció individual, les mascaretes, els protectors per la cara, els guants i les pantalles de metacrilat… i les urnes esperant els electors. A l’exterior pràcticament ningú, només els dos controladors sanitaris per garantir totes les mesures. Els votants han arribat amb comptagotes.

Mariona Camps, regidora de Seguretat i Salut a l’Ajuntament d’Olot

“Aquest espai no era habitual perquè es feia al Casal Marià i per espais ens semblava que era massa petit i hem canviat tres col·legis electorals i un és aquest. Hi ha més espai i tot queda més ampli. És un dia totalment estrany pels de les meses i per la gent que ha anat a votar, tothom ha fet servir els EPI i tothom ha sigut molt conscient”

Lluís Franco, president de mesa

“La normativa ha sigut que, sobretot a partir de les 7 del vespre, posar-nos l’EPI, la pantalla i els guants, amb el gel a la taula per cada moment que es necessiti per netejar-nos les mans”

Aquesta és la primera vegada que en Lluís estava en una mesa. Reconeix que l’ha viscut d’una manera normal.

Un dia normal on tothom ha pogut votar i no sempre a l’hora que li tocava. És el cas d’en Gabriel que justament aquest diumenge complia 97 anys i ha anat a votar a última hora quan, sense cap mena de dubte, s’estava més tranquil.