L’art es conflueix amb la tecnologia 3D amb ‘La Força Interior’ de Cristina Montero

Si heu passejat pel Firal aquests dies, segurament heu pogut observar una escultura blanca de més de quatre metres d’alçada. Un rostre de dona que, en silenci, crida a l’aire i el seu rostre es converteix en les pròpies branques d’un arbre. Aquesta escultura, és obra de l’artista olotina Cristina Montero.

Però a banda del significat d’aquesta ‘Força interior’, que és com es diu l’obra, la seva construcció ha estat possible gràcies, ni més ni menys, que a la tecnologia 3D.

Montero és la responsable del disseny i l’acabat de les peces, però al darrere té un equip de 10 persones, entre les quals el seu pare que és expert en tecnologia 3D i autor d’un dels quatre materials que l’artista utilitza, molt similar al marbre.

Cristina Montero, artista: Parteixo, com totes les escultures, d’un  procés manual i artístic on faig la idea de l’escultura a través d’esbossos. LA continuo amb fang i un cop la tinc acabada s’introdueix el procés de la tecnologia inversa i després d’aquest procés, que és on s’introdueixen les màquines, s’acaba a mà. És un procés artístic, tècnic i artístic.

Paco Montero, expert en tecnologia 3D: Una peça fet a màquina no té vida, no té ànima. L’ànima l’ha de donar l’escultor. Necessitem una base feta amb plastilina o fang, es digitalitza, mecanitza i es passa a qualsevol material.

Una de les fonts d’inspiració és el paisatge que l’ha vist créixer, la natura de la Garrotxa, i un altre és La Sabina, un arbre monumental de Gran Canària que té unes formes recargolades úniques. L’escultura monumental, es podrà veure a Olot fins al 27 de febrer.