El Banyoles-Garrotxa Rugby masculí i femení ja saben quan començaran la lliga i quins seran els seus rivals

Bones notícies pel Rugby Garrotxí. Fa uns dies la Federació catalana de Rugby va donar a conèixer les dates d’inici de les lligues a la Divisió d’Honor, just un any després que la pandèmia les aturés i comptaran amb la presència del Banyoles-Garrotxa masculí i femení.


Els nois començaran el 7 de març i estan enquadrats al grup 3, dels quatre que hi ha. Jugarà amb el CEU, el rival més fort, el Poble Nou B, el Mataró i l’Osona. Precisament el Banyoles Garrotxa començarà el curs a casa davant el CEU. El primer de grup passarà a les SF pel títol.

Adrián Gutiérrez, entrenador Banyoles-Garrotxa Rugby: L’objectiu, veient com es va desenvolupar la temporada i veient els rival,s es veure com va el partit amb el CEU (en cas de guanyar, podrien passar a semifinals), l’hem d’encarar com una final el de casa. Ens ha agradat, a més, haver de començar la lliga amb el CEU.

Aquesta temporada el masculí s’ha reforçat i molt, amb diverses incorporacions i el retorn de vells coneguts per l’equip. De moment té una plantilla de 28, 29 jugadors.

Adrián Gutiérrez, entrenador Banyoles-Garrotxa Rugby: Martí Puig del Poble Nou A, un oi que ve de la Universitat de Cambridge, que es diu Alex Dennis, que treballa a Banyoles i ens ha caigut aquí i és un jugadoràs. I llavors l’Aniol Pagès. També hem recuperat alguns jugadors.

Aquesta temporada, el femení del club també ha fet un pas més en tots els sentits. Ha crescut fins a superar la trentena de jugadores i després de l’exitós crowdfounding, que els va aportar 4.500 euros, aquest equip carregat d’il·lusió debutarà a la lliga el 28 de febrer, davant conjunts tant forts com l’INEF Barcelona o el Sant Cugat B, però també el CEU. Els dos primers passaran als QF pel títol.

Adrián Gutiérrez, entrenador Banyoles-Garrotxa Rugby: CEU i INEF Barcelona són dos històrics. INEF fa dos tres any va ser subcampió a Divisió d’Honor, ara està en transformació, i amb jugadores internacions. És una temporada d’aprenentatge per nosaltres, amb moltes jugadores, una trentena; moltes d’elles jugaran per primera vegada. Crec que l’objectiu ha de ser gaudir i aprendre d’aquests partits i a veure si podem rascar una o dues victòries. Estan entrenant molt, la veritat.

Tots ells, nois i noies, ja fa temps que entrenen per poder tornar, per fi, a competir, i oferir-nos les sempre espectaculars jugades que ens deixa aquest esport.

x