La situació del COVID millora a la comarca, però les xifres encara són molt elevades

Mentre que el risc de rebrot a Catalunya ja se situa gairebé als 200 punts. La situació epidemiològica a la Garrotxa també sembla que té una tendència a la baixa. De fet, el risc de rebrot ja acumula prop de dues setmanes en desens i ha baixat més de 500 punts respecte finals de gener. La velocitat de contagi de la malaltia també ha baixat i ens trobem ja per sota de l’1, a 0.90.

Tot i la millora, alguns dels indicadors segueixen amb unes dades molt elevades. De les més de 5.500 proves diagnòstiques que s’han realitzat, un 6,42% han resultat positives, el que es tradueix en la detecció de més de 300 casos.

On la situació era pitjor i on s’està veient un canvi més dràstic és a la capital de la Garrotxa. A Olot, el risc de rebrot ha passat dels 2.161 punts de finals de gener als 1.331. 830 punts en 15 dies. El que també ha baixat en els últims dies ha estat la velocitat de contagi, que se situa  en aquests moments a 0,96.

Tot i la millora d’alguns valors, la Garrotxa i la seva capital segueixen sent un dels territoris amb els indicadors de coronavirus més alts de Catalunya. De fet, Olot és el segon municipi amb el risc de rebrot més elevat per darrere de Canet de Mar.

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la situació és diferent. Segons l’última actualització de dades, en aquest moments hi ha 34 pacients ingressats amb la COVID-19, dos d’ells a l’àrea de semi crítics, i 4 professionals amb la malaltia. Des de principis d’any, s’han produït 17 defuncions, l’última aquest diumenge, i s’han traslladat 14 pacients crítics als hospitals de referència. També, s’han produït 88 altes hospitalàries.

x