El Centre Excursionista Olot suspèn la Pocatraça

El diumenge 7 de març el Centre Excursionista Olot havia de dur a terme una nova edició de la Pocatraça, a la Vall de Núria. Fins ara la meteorologia havia estat la responsable d’algunes cancel·lacions, concretament en tres ocasions en les dues dècades, aproximament, que es duu a terme la prova. Aquest cop ha estat per culpa de la pandèmia.

Albert Rubirola, president CEO: Al final hem decidit suspendre-la perquè una prova d’aquestes característiques necessites preparar-la amb un mes d’anel·lació, i clar aquí Olot aquest darrer mes és quan hem estat pitjor, epidemiològicament parlant. Llavors també les limitacions d’aforament per part del santuari de Núria; l Cremallera 100 persones per viatge… tot era realment complicat i hem decidit suspendre-la.

Enguany la Pocatraça era la prova del campionat de Catalunya d’esquí de muntanya, però també el Campionat de Catalunya de raquetes de neu. Potser per aquests dos motius, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha decidit no tancar la porta del tot.

Albert Rubirola, president CEO: Degut a aquesta obertura hem pactat amb la FEEC que si després de Setmana Santa milloren podríem intentar fer-la.

I és que hi pot ajudar el fet que la FEEC, des de fa uns dies permet la possibilitat de donar un certificat de mobilitat als federats, almenys en esquí de muntanya, per tal de moure’s per competicions a partir d’estatal. La qual cosa ajudaria superar el confinament comarcal que hi ha ara mateix.

Cada any la Pocatraça mou al voltant d’unes 250 persones entre controladors, organitzadors i participants.