La zona d’horts municipals de la falda del Montsacopa, ordenada i preparada per cultivar

La falda del Montsacopa té ara aquest aspecte. Un espai net i preparat per cultivar. I és que aquesta és una de les zones de la ciutat on la tradició hortícula està més arrelada.


Un cop acabats els treballs de la primera fase del projecte, ara s’ha portat a terme una nova actuació que ha suposat la millora de 17.500 metres quadrats d’aquest espai, situats entre el camí del viacrucis i el que puja a l’ermita. En la primera actuació, s’havia aconseguit desbrossar espais, netejar vegetació, retirar materials que s’hi havien anat acumulant els darrers anys, instal·lar la xarxa de rec soterrada i 11 aixetes, a més d’establir una estètica unificada pel que fa a les tanques i el mobiliari d’aquest espai.

Al llarg d’aquesta segona fase d’actuacions s’ha aconseguit millorar els accessos i camins als horts, netejar coberts i andròmines, desbrossar la zona de vegetació al·lòctona, establint les guies d’ús i d’utilització dels horts del volcà Montsacopa, les plantes de conreu que s’hi podran cultivar -prioritzant les verdures i fruites de varietats locals- així com definir la nova configuració i ubicació dels armaris d’eines els hortolans, ampliant la xarxa de rec amb 6 noves aixetes.

Les noves hortes seran, a més, un espai ecològic d’ús públic. De manera consensuada entre propietaris i usuaris, s’ha acordat que les noves hortes del volcà Montsacopa siguin un espai amb estratègies, usos i hàbits sostenibles.

x