L’Escola Municipal d’Expressió d’Olot se sent “desemparada” i es reivindica com a cultura segura

L’Escola Municipal d’Expressió no té la potestat de preparar els alumnes per a un títol oficial, però les seves activitats, a nivell d’interacció social, són les mateixes que, per exemple, l’Escola d’Idiomes, que està al mateix edifici, al pis de dalt, i sí que pot fer classe perquè és organisme oficial.

Tavi Algueró, director EME: Ens trobem en un espai que, pel fet de la manca d’oficialitat o de no ser reglats, fent la mateixa activitat que una altra escola, no podem treballar. És com si el virus només ataqués als qui no som prou oficials.

És per això que no entenen que ells hagin d’estar tancats, es reivindiquen com a Cultura Segura i manifesten la seva sensació d’estar desemparats davant les restriccions del Procicat.

Mag Nani, professor de màgia EME: Vivim de la cultura, però no exclusivament de l’escola. Per completar la teva feina el que fas és donar-la a conèixer als alumnes. Si per fer això utilitzem un espai que altres poden fer servir però nosaltres no… No ho entenem.

Els 300 alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió recordaran aquest curs, sens dubte, per les aturades constants i per la dificultat d’assolir un aprenentatge o de començar i acabar qualsevol projecte.

Les classes telemàtiques, en aquest cas, no es contemplen com una opció, i des de l’Escola demanen poder treballar perquè fins i tot tenen por que els alumnes, tips de parar i tornar a començar, es cansin de fer les activitats que venien fent, i que són beneficioses per a ells, en molts casos, imprescindibles per fer aflorar la seva creativitat formar-se com a persones a partir de l’art de l’expressió en totes les seves facetes.