El reportatge ‘El despertar’, d’Olot Televisió, finalista als XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local

El reportatge ‘El despertar’, produït pel periodista i director d’Olot Televisió, Albert Brosa, és finalista als dotzens Premis Carles Rahola de Comunicació Local que entrega el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona i la Diputació de Girona. Els organitzadors han donat a conèixer aquest dimecres els finalistes dels guardons que s’entregaran dijous vinent a l’Auditori de Girona.


El reportatge, de més d’una hora i quaranta minuts, és un treball informatiu elaborat al llarg de diverses setmanes per analitzar els efectes de la primera onada de la pandèmia del coronavirus.

El programa, que es va emetre a principis de juny de l’any passat, analitza els dos mesos de confinament amb prop de 30 testimonis de la Garrotxa, professionals de molts àmbits que aporten la seva visió sobre la situació de pandèmia i confinament.

El jurat dels Premis Carles Rahola ha cregut fer-lo finalista pel tractament acurat que ofereix i per  la visió múltiple del que ha estat la nostra quotidianitat durant el darrer any.
‘El despertar’, produït pel periodista Albert Brosa i director d’Olot Televisió
, complementa les nombroses entrevistes amb les imatges aèries rodades amb dron que es van enregistrar durant les setmanes de pandèmia i que mostraven una imatge totalment inèdita dels carrers i places d’Olot i la Garrotxa pràcticament sense ningú.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local premien el periodisme de proximitat en diferents categories. L’altre finalista en televisió és el reportatge ‘Sangita’, del també garrotxí Martí Albesa i emès al programa 30  minuts de TV3.

A més de la categoria de televisió també hi ha la del millor projecte de comunicació periodística, el millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, en ràdio –on també és finalista el periodista Pau Masó de Ràdio Olot, i el premi en fotografia de premsa i informació digital. L’entrega dels guardons serà dijous de la setmana vinent a Girona.