Nou cicle de conferències sobre el patrimoni monumental a la Vall d’en Bas

Després de l’èxit del cicle de conferències sobre el pas de la Guerra Civil a la Vall d’en Bas i el cicle que commemorava els 900 anys de la consagració de l’església de Sant Esteve d’en Bas, ara arriba el cicle “Una vall…, monumental!”, organitzada també per l’Associació de Veïns d’en Bas i coordinada pel doctor en Història de l’Art, Miquel Àngel Fumanal, amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.

Josep Ramon Masllorens, Associació de veïns d’en Bas: Serà el tercer cicle de la història de la Vall d’en Bas. Hem tocat el tema de la història en sí del poble de la Vall d’en Bas, i també el pas de les guerres carlines per la vall. Aquest, havíem de tocar un tema nou.

La primera conferència serà demà divendres a 2/4 de 8 del vespre a Can Trona, i portarà per títol “Temps de vescomtes: esglésies i castells romànics i gòtics”.

Miquel Àngel Fumanal, president PEHOC: Aprofito també per tocar el que és el meu tema d’investigació bàsica, que és l’època medieval. Sobre això, fem un repàs dels nombrosos castells i fortaleses que queden a la vall. Algunes són purament parets i d’altres són llocs de culte o habitatges que han sobreviscut.

Per a assistir-hi de manera presencial, cal reserva prèvia a través de l’enllaç que veuen en pantalla. Les inscripcions romandran obertes fins el mateix dia 19 de febrer, a les 3 de la tarda. Com que l’aforament és molt limitat, també hi haurà la possibilitat de seguir la xerrada en directe i en línia a través del canal de Youtube de Can Trona.