Sant Joan les Fonts obre una via de participació ciutadana per governar el municipi d’una forma diferent

La bona rebuda de les trobades de veïns ‘Quedem a la plaça’, que van haver d’interrompre’s a causa de la pandèmia, ha portat l’ajuntament de Sant Joan les Fonts a fer una aposta per la participació ciutadana. Amb el guiatge de la cooperativa Resilience Earth, s’està impulsant un procés participatiu amb l’objectiu d’obrir l’acció de govern a la ciutadania. Es farà a través de diferents espais de diàleg, com enquestes o tertúlies, on es recolliran les inquietuds dels santjoanencs.

Anna Serra, regidora de Participació Aj. Sant Joan les Fonts: El procés és una proposta per obrir espais de diàleg i escolta entre la ciutadania i en consistori opinant sobre les diverses temàtiques. Cuidar l’economia local, les relacions socials que volem, com cuidar l’entorn… entre d’altres.

Una Comissió Ciutadana formada per una desena de veïns de diferents edats, àmbits i comunitats residents al poble liderarà tot el procés, que ha de culminar en l’elaboració d’un Pla Estratègic Municipal per als propers dos anys i un reglament de participació ciutadana.

Carla Güell, Resilience Earth: Per una banda farem enquestes que ens permetin recopilar infomació, i d’altra banda farem tertúlies que ens permetran generar debat ciutadà amb agents clar per construir i debatre entre els agents del poble. L’objectiu és arribar a consensos per establir plans de futur i estratègies comunes per al municipi.   

Es preveu que tot el procediment acabi al mes de juny amb la publicació de resultats i la incorporació d’esmenes. A l’apartat de Participació Ciutadana del web de Sant Joan les Fonts es pot trobar tota la informació sobre el projecte, i respondre els qüestionaris virtuals que s’han posat a disposició dels santjoanencs.