El PROCICAT manté les restriccions actuals i només permet les extraescolars

El PROCICAT, que havia de comparèixer ahir, s’ha volgut esperar unes hores per anunciar una certa  flexibilització de les restriccions a partir de dilluns. Després d’analitzar la situació epidemiològica arreu del país, s’ha decidit mantenir el gran gruix de les restriccions, com ara el confinament comarcal, els horaris de la restauració o el tancament del comerç els caps de setmana, i només hi ha tres novetats.


Les extraescolars podran tornar, però només a infantil i primària. Els Caus, esplais i agrupaments escoltes, també es podran reprendre, i l’esport federat, podrà fer els entrenaments habituals i no limitats. Aquest dilluns, Marc Ramentol, secretari general de Salut, ja va descartar una desescalada absoluta o molt remarcable, amb l’argument que ni les dades epidemiològiques actuals ni l’ocupació hospitalària de pacients ho permeten.