Santa Pau i Sant Joan les Fonts són ara els municipis amb l’índex de risc de rebrot més alt de la Garrotxa

El risc de rebrot a la Garrotxa encara és molt elevat. Només 9 dels 21 municipis tenen un índex de risc de rebrot baix, molt baix o mitjà.  La resta, tenen tots un risc alt o molt alt. Tortellà i Montagut i Oix tenen un risc alt, entre 100 i 200, mentre que a partir de Besalú, que té un índex de 230, tots els altres pobles multipliquen, des de dues fins a deu vegades la taxa molt alta,a partir dels 200 punts.


Cinc pobles superen els 1000 punts. Com veuen en el mapa, el municipi amb un índex més alarmant és Santa Pau, amb més de 3000 punts. El segueixen Sant Joan les Fonts, Olot, la Vall d’en Bas i Riudaura. Tampoc és bona la situació de Les Preses, amb 751, Bianya, amb 516 o Castellfollit i Mieres, que passen dels 400 punts.

Pel què fa a la taxa de reproducció del virus, que hauria de mantenir-se sempre per sota d’u segons els experts, també sobrepassa aquesta línia vermella a Santa Pau, on una persona en contagiaria a més de dues i a Sant Joan les Fonts, per sobre de l’1,2. A la capital de la Garrotxa ja no arriba a l’1 però els números no permeten relaxaments, amb una taxa de 0,92.