Tres infermeres d’atenció primària de la Fundació Hospital d’Olot participen en la prova pilot de la prescripció infermera

La Susanna Serrano és la cap d’infermeria d’atenció primària de la Fundació Hospital d’Olot. Fa molts anys que exerceix d’infermera, però fins fa pocs dies no havia prescrit medicació amb recepta electrònica i signatura pròpia. Ara pot fer-ho perquè forma part d’una prova pilot perquè els infermers ho puguin fer. Hi participen 114 professionals de 38 equips d’atenció primària, tres dels quals són infermeres de les àrees bàsiques de Salut de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas. La prova s’allargarà durant tot el mes de febrer i respon a la reivindicació històrica del sector.

Susanna Serrano, cap d’Infermeria d’Atenció Primària de la Fundació Hospital d’Olot: Poder finalitzar la consulta amb la recepta signada per nosaltres ens dona més autonomia, no no necessitem citar el pacient, ni interrompre la visita que està fent el metge, simplement perquè ens signi una recepta que nosaltres ja li hem proposat anteriorment.

Les proves pilot han començat a l’atenció primària perquè el personal d’infermeria de les àrees bàsiques de salut ja treballa d’una manera més autònoma. En aquesta primera fase, les participants poden prescriure material sanitari i medicaments bàsics.

Susanna Serrano, cap d’Infermeria d’Atenció Primària de la Fundació Hospital d’Olot : Apòsits, pomades, gasses, cura d’úlceres, productes d’incontinència urinària, sondes, bosses, material per ostomies… i llavors alguns medicaments bàsics com un paracetamol, per exemple.

El programa s’ampliarà més endavant a les consultes externes dels hospitals i a l’àmbit sociosanitari, en el cas d’Olot. Per poder prescriure, els infermers han d’estar acreditats, conforme tenen més d’un any d’experiència professional.