“Un fill del nostre temps”, com el feixisme arrela en les persones

Andreu Carandell interpreta un monòleg basat en l’obra literària Un fill del nostre temps, del dramaturg i novel·lista austrohongarès Ödön von Horváth, que narra la història d’un jove que, en època de forta crisi, troba sentit a la seva vida allistant-se a l’exèrcit i convertint-se en cultiu propici per a l’aparició del nazisme.

Andreu Carandell, actor: És un monòleg d’un soldat que co molts soldats d’aquella època, vivia en unes condicions molt precàries, sense feina, sense diners, sense família i que és manipulat pel nazisme, i poc a poc va veient que no té cap mena de sentit i va entrant en consciència.

Al final, és un text de denúncia al bel·licisme que també mostra l’estupidesa amb què podem actuar els éssers humans. Un monòleg que explica com el feixisme arrela en les persones. I es que malgrat les diferències històriques i temporals, Carandell assegura que, tot i que el text es va escriure abans de la Segona Guerra Mundial, té una vigència molt actual. De fet, reconeixem contextos d’avui en dia en l’augment de les ideologies ultres, que s’aprofiten de la crisi i la desesperança per manipular les persones amb eslògans populistes.