Els negocis que viuen del turisme i la restauració a Santa Pau encara es veuen molt afectats pel confinament comarcal

El confinament municipal va afectar en gran mesura a tots aquells negocis que viuen del turisme i la restauració a diversos municipis garrotxins, com és el cas de Santa Pau. El lleuger relaxament de les mesures com ara el confinament comarcal, no ha millorat gaire la situació d’aquestes empreses, que veuen que és molt complicat gestionar un negoci d’aquestes característiques quan només poden rebre població de la comarca. L’empresa NaturaTours Segway Garrotxa, per exemple, que ofereix rutes turístiques per la zona s’ha vist molt afectada, tant pel confinament municipal com pel comarcal.

Eduard Palomé, NaturaTours Segway Garrotxa: El confinament municipal ens ha afectat molt el no poder venir, perquè el 90% dels clients que tenim nosaltres és de Barcelona. Ara amb el confinament comarcal, la gent d’aquí que té cases de turisme rural ha volgut a provar-ho, perquè com que, per mala sort, tampoc tenen gent, han vingut a provar les rutes amb segway. Fins que no surti la gent de fora és molt difícil, costa molt de poder-ho aguantar. Des de Reis fins ara no he fet res.

Per altra banda, el sector de la restauració de la zona tampoc ha notat millores de cap tipus. El restaurant Queda Bé, va decidir tancar quan el Govern va decretar el confinament per municipis i, ara, ha pres la decisió de reobrir l’establiment, tot i que no han notat cap mena de millora.

Charlie López, restaurant Queda Bé: Hem decidit tornar a obrir, per la qüestió de dir a veure si la gent d’Olot o d’En Bas s’acaba d’acostar fins aquí a Santa Pau. No hem tingut sort. És una loteria que la jugues i, de moment, no hem guanyat. Sembla que el sector de Ca la Guapa, per dir-ho d’alguna manera, sigui la frontera. La gent sembla que té reticència a veure’ns, no sé per què.

Molts dels propietaris d’aquests negocis confien que quan s’aixequi el confinament comarcal, la situació millorarà totalment.

x