La Residència Montsacopa administra la segona dosi de la vacuna als residents i al personal

Aquest dissabte, prop de tres quarts de dotze del matí, ha arribat la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 a la Residència Montsacopa. Així doncs, s’han vacunat per segona vegada alguns dels residents del centre i també el personal. En total s’han administrat 132 vaccins, 65 a residents i 67 a treballadors entre primeres i segones dosis. 

Salvador Vilà, director de la Residència Montsacopa: Ara el fet de tenir la vacuna suposa poder tornar a la normalitat que tots ens esperem. Que els residents puguin estar més tranquils, que puguin començar a veure els seus familiars, que les famílies puguin venir a la residència amb molta més facilitat i també que puguem començar també al carrer, que els residents puguin començar a sortir al carrer, a sortir amb les seves famílies. De mica en mica esperem que puguem tornar a la normalitat que teníem fa uns mesos enrere.

El Departament de Salut, va haver d’ajornar la vacunació pel brot de coronavirus que va afectar la residència el mes passat. En total,  62 dels 87 residents positius, 16 defuncions i 55 professionals contagiats. Un brot que, per sort, ja es va poder superar a principis d’aquest mes.

És per això que la residència olotina encara era l’únic centre geriàtric de la comarca on encara no s’havia administrat la totalitat de les dosis de la vacuna contra el coronavirus.

Salvador Vilà, director de la Residència Montsacopa: Això fa que les condicions de treball siguin molt més dures, molt més complexes, que no es pugui atendre al resident amb totes les condicions que voldríem, perquè hem de prioritzar l’atenció a la salut i hem de prioritzar evitar els contagis per damunt de tot.

El director de la residència, Salvador Vilà, també ha afirmat que la vacunació pot “ajudar a tornar una mica a la normalitat”, però ha volgut deixar un missatge de “precaució i no relaxament excessiu”.