La cultura olotina lluita alçada contra la pandèmia

Tena Busquets, tècnica arts escèniques Olot Cultura: Hi ha una mica això de la cultura és segura. Doncs no, és tan insegura com qualsevol àmbit de la nostra vida en aquests moments. Però si complim amb totes les mesures que cal, no té perquè ser més perillós anar al teatre que anar al súper o a treballar.


Que la cultura no s’atura, és pràcticament un lema que porta per bandera la ciutat d’Olot amb l’esclat de la pandèmia. Un sector que va rebre una de les patacades més fortes derivada de la crisi de la COVID-19, obertures,  tancaments i de nou reobertures durant gairebé la totalitat del 2020. Un sector dels primers obligats a tancar quan les dades epidemiològiques no eren favorables.

Els olotins i olotines no han deixat de consumir cultura, ni ara ni abans, i així es pot veure en tots els espectacles que OlotCultura ha apostat per conservar a la seva agenda.

Tena Busquets, tècnica arts escèniques Olot Cultura: Pensem que la gent té moltes ganes. Els espectacles s’omplen en la meitat de l’aforament que tenim disponible en la seva totalitat. Estem contents, notem que el públic té ganes de venir, de fer coses.

Pel que fa a la oferta infantil, la companyia Samfaina de Colors ha estat durant dues setmanes a l’escenari, creant el seu nou espectacle. I aquesta propera hi seran la companyia El Conde de Torrefiel oferint dos espectacles, un per adults i un per a nens.

Tena Busquets, tècnica arts escèniques Olot Cultura: Amb ells no hem deixat de treballar. Hem tingut el handicap que algunes escoles de la comarca hi ha hagut algun moment que no s’han pogut desplaçar, però hem intentat anar canviant i anar oferint que les companyies puguin anar a les escoles, que això també ho hem fet.

I es que si ni una pandèmia mundial ha pogut aturar la cultura, què la pot aturar?