La preinscripció escolar d’enguany serà del 15 al 24 de març

La preinscripció als centres d’educació infantil, primària i secundària va ser un dels primers processos que es van haver d’adaptar a la prevenció de la pandèmia el 2020. Enguany es farà del 15 al 24 de març, i per això les escoles de la Garrotxa han previst activitats per donar a conèixer els seus projectes, mostrar les instal·lacions i acompanyar les famílies en l’elecció del centre on volen portar els seus fills i filles. El format virtual guanya pes en la majoria de jornades de portes obertes que s’organitzaran en els propers dies a Olot, però els protocols dels departaments de Salut i Educació també permeten visites presencials en grups de fins a 10 persones.

Mariona Camps, regidora Educació Aj. Olot: Aconsellar la telemàtica, però sempre hi ha famílies que prefereixen anar insitu al centre, aquest any s’ha obert aquesta possibilitat. Els grups són molt reduïts, s’ha de demanar cita prèvia, i amb totes les mesures de seguretat, etc.

Els horaris de les activitats previstes es poden trobar al web de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’ajuntament d’Olot, ime.olot.cat, i també a les xarxes socials i la pàgina web de cada llar d’infants, escola o institut.

Mariona Camps, regidora Educació Aj. Olot: Hem ajudat a compaginar aquests horaris perquè no coincideixin, per què les famílies tinguin el màxim de possibilitats per poder anar a les escoles que vulguin i els hi vingui de gust.

El consistori ha agraït l’esforç dels equips directius i docents de la ciutat per facilitar aquest procés a les famílies tot i les dificultats imposades per la pandèmia.