Aquesta tarda es començarà a administrar la vacuna a la gent gran que no viu en residències

Mica en mica, el pla de vacunació contra la covid-19 avança a Catalunya i avui mateix, les dosis començaran a arribar a la gent més gran, els majors de 80 anys i a les persones dependents que han perdut la seva autonomia física i/o mental. Aquests dos col·lectius, formen part dels grups prioritaris de la primera etapa de l’estratègia de vacunació, juntament amb els usuaris de residències i el personal que treballa en centres sanitaris, però la seva immunització va quedar temporalment ajornada per la falta de dosis de la vacuna Pfizer, que és la que se’ls administra. El Casal Marià, seguirà sent un dels punts de vacunació i els equips d’atenció primària, són els encarregats de contactar-los per via telefònica.

A partir d’aquesta setmana, però, el departament de Salut preveu arribar d’entrada a 31.000 persones fràgils, si bé la xifra de gent que forma el grup de dependents i més de 80 anys és molt més elevada, de 34.000 i 400.000 persones, respectivament.

x