El bàsquet garrotxí pot entrenar però no pot competir

Aquest dilluns els jugadors i jugadores del Club Bàsquet Vall d’en Bas tornaven als entrenaments, després de setmanes aturats. El Bàsquet garrotxí pot ara entrenar però no jugar, i és que cap dels equips juga competicions estatals. Des del Club Bàsquet Vall d’en Bas no ho troben just.

Xevi Font, president CB Vall d’en Bas: Som un equip modest, juguem competició gironina, no competim per res nacional i això és un greuge comparatiu, perquè n’hi ha que poden competir i nosaltres, per exemple, que tenim nanos per fer esport, salut, per estar bé, no ho podem fer. I no ho trobem bé. Per a molt nens venir aquí és sortir una mica, esbravar-se i fins ara no ho han tingut. I es fa dur, per ells també.

Actualment el club de la vall el conformen uns 130 esportistes repartits en una dotzena d’equips, que no disputen un partit de lliga des de fa un any. Tot i ser un equip petit i de poble, l’en Bas pot presumir de poder anar tirant econòmicament, i mirant de fer cobrar menys de quotes, sempre que poden, a les famílies dels jugadors.

Tot i que la gran majoria de jugadors i jugadores estarien disposats a competir, tot seguint les mesures, de moment estan contents, almenys, d’haver guanyat terreny i poder tornar a entrenar.

Xevi Font, president CB Vall d’en Bas: Ja estem ben contents de tornar entrenar i a veure si ens deixen competir una mica aquesta primavera. I si la pandèmia empitjora i no potser, doncs haurem perdut dos anys, i la veritat és que sap greu.