La solidesa en defensa i sortir de la zona de confort, claus de la primera victòria de la UE Olot de Gabri

El canvi de plantejament va resultar, i molt, en el partit de l’Olot contra l’Andorra. L’Olot va decidir renunciar una mica més a la pilota i crear un bloc més compacte al mig del camp i en defensa, davant un equip, a qui ja li ha agrada gaudir de la possessió de la pilota. Una arma que va utilitzar Gabri davant un conjunt que coneix bé i que va sortir a la perfecció. Tot i que està per veure si es tractarà d’un fet puntual o no, els jugadors no veuen amb mals ulls sortir de la zona de confort per treure endavant els partits.

Albert Blázquez, jugador UE Olot: I si els hi hem de donar la pilota per trobar-los, perquè així ens ho demanen els que ens miren els partits i ens diuen com podríem fer mal els rivals, els jugadors anirem a mort amb això. En aquest partit hem fet un plantejament perfecte i no es tracta de jugar maco i tenir pilota i tenir possessió, també s tracta de guanyar. I si un dia no hem de tenir la possessió per fer-ho, doncs mira.

La temporada de la Unió Esportiva Olot havia estat marcada, fins al moment, per l’excés de gols rebuts. Els de Gabri ja sumen dues jornades sense encaixar-ne cap. Tot i les baixes en defensa, l’equip s’està mostrant més segur al darrere, en el darrer partit amb un reconvertit Roger Barnils i un Genís Montolio que amb pocs partits està agafant pes a l’equip. A tot això se li suma el bon moment de Pol Ballesté sota els pals.

Gabri García, entrenador UE Olot: A partir d’aquest seguretat, amb porteria a 0, l’equip creix en seguretat i ens està donant rigor. D’aquí ve una mica la progressió de l’equip.

Davant l’Andorra, aquesta solidesa en defensa es va veure afavorida, per un bon Olot a la contra. L’equip tindrà dies, ara, per anar treballat i preparar bé el duel contra l’Hospitalet, d’aquí a dos caps de setmana, una nova final per sortir de l’últim lloc de la classificació.