La Vall d’en Bas inverteix 4.500 euros en millorar i netejar els terrenys de la planta de compostatge

A la compostadora de Sant Esteve d’en Bas, d’ús exclusivament veïnal, s’hi ha fet en els darrers dies una inversió de 4.500€, destinats a la netejar l’esplanada del darrere, on la brigada gestionarà les restes vegetals que els veïns i veïnes vagin dipositant per poder crear posteriorment compost.

Núria Gómez, tècnica de Medi Ambient l’Aj. de la Vall d’en Bas: El que s’ha fet és això, netejar, desbrossar i endreça de l’àrea.

La finalitat de l’actuació era la de recuperar aquest espai i, alhora, iniciar una nova gestió de les restes vegetals. A la zona, com fins ara, els veïns podran agafar compost per a ús personal i dipositar-hi restes vegetals.

Núria Gómez, tècnica de Medi Ambient l’Aj. de la Vall d’en Bas: El que ens plantegem és seguir la línia inicial, que el municipi es gestioni les seves pròpies restes vegetals en un cicle tancat on el residu es revaloritza i tenim un producte final on es tanca aquest cercle.

Des del consistori asseguren que la planta està funcionant molt bé i molts veïns l’utilitzen des de la seva obertura el 2017, i s’espera que poc a poc encara es vagi fent més habitual. Recorden, també, que  els jardiners professionals i les empreses  no poden utilitzar aquest servei.

x