Les autoritats sanitàries demanen precaució tot i la millora evident de les dades epidemiològiques

La situació epidemiològica a la Garrotxa millora, i molt. Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot a la Garrotxa se situa als 610 punts. 856 punts menys que fa només 15 dies. De fet, el pic màxim de la tercera onada va ser a finals de gener amb 2.006 punts de risc de rebrot.

Georgina Prujà, adjunta direcció CAP Olot i Besalú: La gent està més conscienciada, però tot i així no s’ha de baixar la guàrdia. Aquí a Olot han baixat i a Les Preses estan pujant. Fins fa poc aquí estàvem molt malament. Baixa molt poc a poc, no és allò que baixi en picat, baixa molt gradualment i molt a poc a poc.

En aquest gràfic, es pot veure el ritme de les tres onades de la pandèmia, amb una tendència clarament a l’alça en cadascuna d’elles.

La velocitat de contagi de la malaltia també ha baixat i ens trobem ja per sota de l’1, a 0,69. De les més de 3.300 proves diagnòstiques que s’han realitzat, un 6,41% han resultat positives, el que es tradueix en la detecció de més de 150 casos setmanals.

Tot i la millora d’alguns valors, la Garrotxa i la seva capital segueixen sent un dels territoris amb els indicadors de coronavirus més alts de Catalunya. De fet, Olot és el quart municipi amb el risc de rebrot més elevat per darrere de  Mollerussa, Canet de Mar i Sant Adrià del Besos.

Georgina Prujà, adjunta direcció CAP Olot i Besalú: El problema es que el personal sanitari estem molt cansats. Millor que vagi baixant perquè estem esgotats, i ara a més s’ajunta amb les vacunacions.

També es pot veure una caiguda a nivell escolar. S’ha passat de 53 grups confinats a 11, de 1.027 persones aïllades a 214 i de 78 positius a prop d’una vintena en els últims 10 dies.

A l’Hospital d’Olot la situació també millora lleugerament. Amb dades d’aquest dilluns, en aquests moments hi ha 27 pacients diagnosticats amb Covid-19, un d’ells l’àrea de semicrítics, mentre que la darrera defunció, va ser aquest passat divendres. Pel que fa a professionals, només hi ha un sanitari positiu i que es troba en aïllament domiciliari.

x