Les extraescolars reprenen les classes presencials amb els alumnes de fins a 12 anys

Aquest dilluns a les cinc de la tarda els alumnes de fins a 12 anys han pogut tornar a fer classes anglès a l’aula amb els seus companys. Això no passava des de finals de novembre, amb les vacances de Nadal pel mig i un nou decret del govern que ha aturat les extraescolars fora del grup bombolla de l’escola. La darrera flexibilització de les mesures autoritza les activitats en grups de sis persones.

Isabel Delgà, directora escola Claude: “Avui ha sigut el primer dia i hem tornat a veure les cares, molta alegria moltes ganes, malgrat això, que tanta fluctuació, ara una cosa, ara una altra, ha estat una mica complicat”.

Els nens i nenes no han estat aliens a aquests canvis, però tenen clara la seva preferència: Mireia: “Jo crec que des de casa et falla la connexió o no ho sents bé. Presencial pots veure els teus amics”. Arnau: “Així en persona podem aprendre més bé”.

Des del març de l’any passat, les escoles d’idiomes com la Claude d’Olot han intentat mantenir totes les classes possibles en format virtual, tot i que alguns alumnes no han tornat a classe fins aquesta setmana.

Isabel Delgà, directora escola Claude: “Tenim molt bona resposta per part dels alumnes i els pares, hi ha hagut un esforç brutal a l’hora de reorganitzar-nos, però el cas és que hi ha gent que no ha pogut seguir amb les classes virtuals, perquè no tenen Internet o no el tenen gaire bo, d’altres que les prefereixen presencials, i s’han volgut esperar a reprendre les classes presencials després de tants mesos”.

Les empreses d’activitats extraescolars també han fet un esforç per adaptar els espais a les normatives i confien no haver de tirar enrere i que s’ampliï aviat la franja d’edat de les activitats. A la Claude hi ha més d’un centenar d’alumnes, molts d’ells adults, que encara continuen fent classes telemàtiques.